19 tipů pro zdravé těhotenství s fibromyalgií

01.12.2013 11:32

Mnoho žen s fibromyalgií je v reprodukčním věku, a mají touhu otěhotnět. Pokud se rozhodnete otěhotnět, zde je několik tipů, které vám umožní požít šťastné a zdravé těhotenství:

1. Uvědomit si, že těhotenství je jako práce na plný úvazek. Pokud jste již rozhodnutí otěhotnět, musíte být zodpovědní a všechny činnosti směřovat ve svůj prospěch a prospěch vašeho dítěte.

2. Pokud jste těhotná, vaše tělo vynakládá spoustu energie, pokud možno eliminujte mnohé z vašich povinností (práce, domácnost, rodina).

3. Najít porodníka, který má zkušenost s FM, nebo alespoň je ochoten poslechnout si o FM a řídit se tím.

4. Plánujte dopředu proveďte všechny potřebné změny ve svém životě, aby jste mohly zažít bezproblémové těhotenství. Nemusíte odcházet ze zaměstnání, ale uzpůsobit jej, tak aby jste jej zvládly. A po porodu pokud chcete pokračovat v zaměstnání si najít pomoc s péčí nejen o dítě.

5. Proberte jak dlouho předem musíte vysadit léky jenž by poškodily vaše dítě. Zbavit se všech abstinenčních příznaků. Vyzkoušet si jak budete řešit své zdravotní potíže během těhotenství.

6. Promluvte si se svým partnerem o tom, že budete potřebovat více pomoci, čekají vás zvýšené náklady. Ujistěte, že se vším souhlasí, aby nedošlo k nějakému nedorozumění.

7. Přečtěte si vše, co se týká těhotenství a FM. Příznaky se mohou prolínat. Poslouchejte své tělo a snažte se odlišit který příznak je jakého původu.

8. Snižte sres na minimum. Pokud víte, že z příjmu v mateřství a po porodu nevyjdete je nutné si našetřit či tuto situaci probrat s rodinou a uzpůsobit se,

9. Cvičení uzpůsobit FM a těhotenství.

10. Nepoužívejte hydromasážní vany, vířivky, sauny, parní lázně, tedy věci, které se týkají vystavení vysokým teplotám. Pokud jste byli zvyklí na teplé vodní terapie, je třeba je vynechat během těhotenství, protože by mohlo dojít k poškození vyvíjejícího se zárodku, což způsobuje deformity.

11. Prospěšné jsou meditace a dýchací techniky, které pomáhají snižovat stres. Jóga a tai chi jsou  pro vás vhodné.

12. Pokuste se zlepšit váš spánek. Těhotné ženy potřebují více spánku. I když víme, že poruchy spánku jsou běžné u fibromyalgie, měli byste se ujistit zda dodržujete spánkovou hygienu.

13. Vyvarujte se kouření a vystavení se cigaretovému kouři. Nikotin snižuje průtok krve do svalů, což snižuje přísun kyslíku a zvyšuje svalové bolesti. Cigaretový kouř může mít škodlivý vliv na plod, může vás nutit kašlat a způsobit bolest v těle.

14. Ujistěte se, že konzumujete dostatek hořčíku. Nedostatek hořčíku se vyskytuje u mnoha lidí s fibromyalgií, tento problém může zvýšit šanci, vysokého krevního tlaku a záchvatů během těhotenství (preeklampsie). Dostatečné množství hořčíku také přispívá ke snížení křečí v nohou a zácpě. Hořčík můžete najít v potravinách, jako jsou slunečnicová semena, mandle, lískové ořechy, pšeničné klíčky, arašídy, pistácie, cizrna, piniové oříšky, hnědá rýže a ořechy (všechny tyto potraviny bez skořápky), Datle, fíky a špenát.

15. Snažte se konzumovat potraviny se železem. Těhotné ženy, které nemají dostatek železa jsou vystaveni riziku anémie, únavy, špatné paměti a snížené imunitní funkce.

16. Zabránit depresi. Fibromyalgie obvykle generuje špatné nálady, když víte, že jste již trpěly depresemi před otěhotněním, je zde zvýšené riziko deprese během těhotenství. Máte-li zájem, aby se tento stav nezhoršil, poraďte se se svým lékařem. Zjistěte jaké jsou možnosti léčby a prevence.

17. Obraťte se na ergoterapeuta. Tito lidé jsou skvělí pro poskytování řešení pro všechny druhy problémů, které mohou přispět k překonání případných praktických obtíží během těhotenství a po něm, například vás naučí, jak držet a nosit své dítě bez nutnosti zvýšeného napětí ve svalech. Dále poradí pomůcky, které vám usnadní práci, atd.

18. Nebojte se porodu. I žena s FM může mít porod normální. Je dobré říci o vašem zvýšeně bolestivém stavu zvláště algesiologovi.

19. Užijte si těhotenství a nenechte si jej ničím zkazit.
 

 
Detect language » Hungarian