Léčba přírodním PROGESTERONEM

16.07.2010 00:11

Každý z nás hledá možnosti jak se vyléčit a paní Martě stoprocentně změnila život k lepšímu kniha Alternativa estrogenu, Přírodní hormonální terapie rostlinným progesteronem; R. Martinová, J. Gerstungová, vydala Pragma 2005.

Po dvou měsících užívání přírodního progesteronu z potravinových doplňků se jí zmírnila fibromyalgická bolest tak, že se teď vrací v minimálních projevech a po dlouhých časových odmlkách.

Nejen, že nám píše svou zkušenost, ale zároveň posílá i výňatek z výše jmenované knihy:


Při přebytku ESTROGENU dochází k různým civilizačním zdravotním problémům, mezi které zvláště patří hormonální poruchy /menopauza, premenstruační syndrom atd., cévní poruchy, fibromyalgie, bolesti svalů a kloubů, artritida, deprese, řídnutí kostí /osteoporóza/, řídnutí vlasů, rakovina ženských i mužských pohlavních orgánů, rakovina prsu, snížení hormonu štítné žlázy, dále únava, zimomřivost atd.

Je tedy nutné dodat něco, co tělu zamezí tvořit estrogen, a to přírodní progesteron! Lékaři mylně např. při menopauze předepisují syntetické - umělé hormony, mezi nimiž je i estrogen, které ještě naopak prohlubují vznik či pokračování výše uvedených zdrav. problémů. Většina lékařů o přírodním progesteronu nic neví a pokud náhodou ano, tak ho nedoporučí, protože farmaceutický průmysl musí vydělávat a tudíž jsou tu hormony na předpis.

Dodáváním přír. progesteronu můžeme zmírnit výše uvedené nemoci a dále dochází k obraně proti hypoglykémii, k normalizaci srážlivosti krve, k úpravě hormonů štít. žlázy, působí proti vytváření prsních cyst, udržuje zdravou dělohu, vaječníky, upravuje menstruaci a mírní křeče /které způsobuje vyčerpání hormonu z nadledvin a překrvení dělohy/, je přírodním antidepresivem, mírní astma, alergii, migrény, nespavost a epilepsii.

Podrobněji o některých výše zmiňovanýc nemocech

Osteoporóza - zrychlující se řídnutí kostí je způsobeno snížením hladiny progesteronu, vyvolaným absencí ovulace v menstruačním cyklu. Progesteron stimuluje růst kostí, tzn. i při osteoporóze dochází ke zlepšení, kdežto uměle dodávaný estrogen nejenže pouze pozastavuje postupující osteoporózu, ale má i velmi vážné vedlejší účinky.

Rakovina prsu - i krátkodobé užívání umělých hormonů na lékař. předpis znamená 40%-tní riziko rakoviny prsu; mj. i ozáření diagnostickým přístrojem mamograf je velmi nebezpečné!

FIBROMYALGIE /bolesti svalů/ ? se podobá chronickému únavovému syndromu. Symptomy se dají přiřadit všem charakteristikám nedostatku progesteronu či dominanci estrogenu.

Užívání antikoncepce - antikoncepční pilulky a dokonce i nitroděložní tělíska blokují tvorbu progesteronu ve vaječnících.
Takové prostředky mj. mohou způsobit neplodnost, tloustnutí, křeče a sklon k cukrovce, protože dlouhodobě stimulují slinivku.


Přír. progesteron nemá žádné vedlejší účinky, jen samé pozitivní.

Užívání:
Progesteron si tělo umí vytvořit v menším množství i samo, a to z tzv. dobrého cholesterolu /mají jej i muži/, dále se progesteron tvoří ve vaječnících hl. v době od ovulace do prvního den menstruace /proto tobolky přír. progesteronu cca 10 dní před menstruací vysadit, a prvním dnem menstruace, kdy nastává hluboký pokles progesteronu, je zase užívat.


Ženy najdou přír. progesteron v tobolkách a tabletách volně prodejné v lékárně pod názvem
Menolistica, APO-Meno, Sarapis ...
Muži zase v tobolkách Palmetto komplex pro muže či Androlistica.


Menší množství přír. progesteronu najdeme i v potravě jako jsou:
brambory, rýže, pšenice, kvasnice, kapusta.