Terapie chovem domácích mazlíčků a fibromyalgie

02.09.2014 16:43

Může se chov domácího mazlíčka podepsat na snížených hladinách stresu u pacientů s fibromyalgií?

Léčba formou chovu domácího mazlíčka se užívá při léčbě několika diagnóz. Napomáhá snižování stresu a úzkosti u pacientů s Alzheimerem, depresemi a může být prospěšná rovněž při léčbě fibromyalgie.

Na fibromyalgii neexistuje žádný rychlý lék ve formě pilulek nebo procedur a proto se velká řada pacientů s fibromyalgií pouští na cestu alternativních terapií mezi které se řadí masáže, jóga, meditace, výživa a výživové doplňky.

Pozitiva chovu domácího mazlíčka

Pokud si vybereme vhodného domácího mazlíčka, budeme moci s postupem času pozorovat zmírnění bolesti díky tomu, že se snižují hladiny našeho stresu, což přispívá k uzdravování našeho těla.

Výzkum prokázal, že trávení času s přátelským psem s sebou nese významné fyzikální a biologické změny:

  • krevní tlak a tep se snižují

  • frekvence dýchání se snižuje

  • stresové hormony jako kortizol se snižují

  • navyšuje se hladina endorfinů (přirozených tělních „léků proti bolesti“)

  • posiluje se imunitní systém

 

Jedna studie prokázala znatelná zlepšení psychického rozpoložení a vnímání bolesti i u pacientů, kteří strávila s mazlíčem pouhých 10-15 minut.

Pokud se rozhodnete ke koupi domácího mazlíčka, ujistěte se, že má klidnou povahu a volte raději starší zvíře, které již není tak divoké. Domácí mazlíčci jsou skvělým zdrojem bezpodmínečné lásky, nesoudí vás a milují vás, i když právě máte špatný den. Pokud se vám podaří najít vhodného mazlíčka, povšimnete si jak se váš stav postupně zlepšuje.

fibromyalgia.newlifeoutlook.com/pet-therapy-and-fibromyalgia/#/vanilla/discussion/embed/?vanilla_discussion_id=0