Až 70% fibromyalgiků je obézních z důsledku FM

fibromialgiamelilla.wordpress.com/2013/01/22/hasta-un-70-de-los-pacientes-con-fibromialgia-severa-padece-obesidad/

Pravidelné a zdravé stravování je pro fibromyalgiky náročné a často nemožné

chronicfatigue.about.com/od/exercisenutrition/a/eatinghealthy.htm

 

Tyto výživové tipy vám mohou pomoci snížit potíže u FM:

  • Eliminovat potenciální potravinové alergeny, včetně mléka a mléčných výrobků, pšenice (lepek), kukuřice, sója, konzervační látky, potravinářské přídatné látky.
  • Jíst antioxidační potraviny, včetně ovoce (např. borůvky, třešně, a rajčata), a zeleniny (např. kapusta, špenát, a papriky).
  • Vyhnout se rafinovaným potravinám, jako jsou bílý chleba, těstoviny a cukr.
  • Méně červeného masa. Více libového, ryb, luštěnin.
  • Použití zdravé jedlé oleje, jako je například olivový olej a rostlinný olej.
  • Snížení nebo odstranění trans mastných kyselin v komerčním pečivu, jako jsou sušenky, suchary, koláče, smažené pokrmy a margarín.
  • Vyhněte se alkoholu, tabáku a kofeinu, a mezním potravinám, které mají vysoký obsah cukru, soli a tuku. Vyhýbejte se potravinám s přísadami jako glutamát sodný (MSG).
  • Pijte 6-8 sklenic filtrované vody denně.

Strava u FM

Mýty ve stravování

02.12.2013 16:38
Vejce plná cholesterolu Nanejvýš tři vejce do týdne, znělo dlouho jedno ze stravovacích doporučení, protože vejce prý obsahují velké množství cholesterolu. A ten zatrachtilý cholesterol zvyšuje přece riziko srdečních chorob. Jenže řada studií dokumentuje, že vejce nezvyšují ten „špatný“...

Nízkotučná dieta

02.12.2013 16:37
Za nejzdravější se stále běžně označuje nízkotučná strava. A módě se dostalo i politické podpory. Jen je zajímavé, že nízkotučné kampaně doprovází s časovým odstupem epidemie obezity. Ve Spojených státech jedna studie sledovala 7,5 let téměř 50 tisíc žen rozdělených do skupin, které jedly stravu s...

Maso je nejen velmi výživné, ale obsahuje i látky a minerály důležité pro fungování mozku.

02.12.2013 16:34
Vegetariáni nejedí maso nejen kvůli ohledům k živočichům, ale někdy zdůrazňují i jeho negativní vlivy na zdraví, znovu především jako zdroj srdečních a oběhových poruch a také cukrovky. Vzhledem k tomu, že maso konzumuje náš druh desetitisíce let, není toto tvrzení vztažené k moderním civilizačním...
Záznamy: 4 - 6 ze 16
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>