Doplněk stravy MSG (glutamát sodný) a dusičnany

01.12.2012 14:36

MSG je látka zvýrazňující chuť nachází v mnoha zpracovaných i mražených potravinách a ve většině asijských restauracích.

Výzkumní pracovníci se domnívají, že MSG může zesílit bolesti u mnoha jednotlivců.

Stejně jako aspartam, MSG aktivních přijímačů NMDA.

Jiní vědci se domnívají, že to samé platí i u dusičnanů  nalezených ve větším množství v mase.

www.lanutrition.fr/bien-dans-sa-sante/les-maladies/la-fatigue-chronique-et-la-fibromyalgie/fibromyalgie-6-aliments-sous-surveillance.html

Může vyvolávat průjmy, návaly horka, bolesti hlavy, nevolnost až zvracení, ztuhlost svalů, tlak na prsou, potíže s dýcháním, astmatický záchvat. Méně časté jsou poruchy vnímání až halucinace, pálení na zadní části krku, ospalost. Pokud se po konzumaci potravin s glutamátem necítíte dobře, je lépe se jim vyhýbat nebo jejich používání výrazně omezit, možná jste právě vy na tuto látku citliví.

www.viscojis.cz/teens/index.php?option=com_content&view=article&id=105%3A98&catid=106%3Asl-koeni-a-pochutiny&Itemid=155