MASÁŽNÍ POMŮCKY

10.12.2012 21:28

 

Slouží k prokrvení těla a na reflexní masáže.

www.cvicebni-pomucky.cz/45-masazni-pomucky

Akupresurní ježek vzpruží Vaše tělo, zmírní únavu. Podpoří cirkulaci krve. Stimulací dlaní nebo chodidel docílíte pozitivního vlivu na celé tělo, jelikož se tím aktivují nervová zakončení. Míč ježek je opatřen bodlinami, které masírují povrch pokožky a způsobují prokrvení tkáně a svalstva. Masáže je možné provádět i několikrát denně v závislosti na potřebě popř. okruhu postižení. Při častější frekvenci se zvyšuje účinnost. Zvolte si optimální velikost: menší průměry jsou vhodné pro cvičení a k masáži rukou, větší pro stimulací větších partiíí lidského těla. Při masírování se vyhněte jizvám nebo křečovým žílám.

www.distrimedpomucky.cz/Masazni-micky-a-vajicka/210-M%C3%AD%C4%8Dek-mas%C3%A1%C5%BEn%C3%AD-je%C5%BEek-pr%C5%AFm%C4%9Br-7-cm

 

Reflexní terapie

umožňuje diagnostiku a nalezení nejslabšího místa organismu a efektivní započetí procesu jeho harmonizace. Jedná se o jednoduchou metodu, která je vhodná pro terapii, diagnostiku, ale hlavně pro prevenci. Reflexologie je forma doplňkové léčby.

Je účinná například při migrénách, bolestech zad, bolestech kloubů, bolesti v průběhu sedacího nervu (ischias), skolióze či alergiích. Pomocí reflexní terapie lze podporovat uzdravování při závažnějších i lehčích onemocněních, ale slouží výborně i k vyladění zdravého organismu, uvolnění svalových i jiných křečí a detoxikaci organismu. Je rovněž vhodná pro napravování nebo ulevování od potíží pohybového aparátu. Reflexní terapii lze použít při léčbě jakýchkoli potíží. Doporučuje se u zdravých lidí minimálně jednou měsíčně, v ideálním případě jednou týdně. U nemocného člověka by se měla provádět častěji, a to i několikrát týdně.

Více na: https://zdravi.e15.cz/clanek/sestra/reflexni-terapie-463452