Methylsulfonylmethan - MSM

03.06.2012 21:47

 

MSM  je bezpečnou, přírodní látkou bez vedlejších účinků co má pozitivní účinek u bolestivých a zánětlivých onemocnění.

Pomáhá u různých typů bolesti včetně: degenerativní artritidy, chronické bolesti zad, chronické bolesti hlavy, bolesti svalů, fibromyalgie, tendinitidy a burzitidy, syndromu karpálního tunelu, dysfunkce čelistního kloubu, posttraumatické bolesti a zánětů, alergií, ME/CFS a v mnohých dalších pařípadech.

 
 
MSM u fibromyalgie:
  • Snižuje bolest,

  • Zlepšuje pohyblivost,

  • Zlepšuje transport kyslíku v těle,

  • Snižuje nebo léčí alergické reakce na pyl a potravu,

  • Snižuje chronickou zácpu,

  • Zlepšuje ekzém a akné,

  • Posiluje vlasy a nehty,

  • Udržujte pokožku hladkou,

  • Dává více energie.

Obvyklá terapeutická dávka MSM:

1000 - 6000 mg MSM denně

Zahajte léčbu pomocí MSM pomocí následujícího úvodního protokolu: použijte dávku 500 mg MSM denně za 3-4 dny. Pokud se neobjeví žádné potíže, zvyšte dávku o 500 mg každé 3-4 dny, dokud nedosáhnete terapeutické dávky 6000 mg. 

 

Účinek na bolest a ztuhlost zesiluje pokud  se  zároveň užívá vitamín C (Camu Camu či se šťávou z citrónu).
 
 


Camu Camu

Kromě vitamínu C, obsahuje beta-karoten, draslík, vápník, železo, niacin, fosfor, bílkoviny, serin, thiamin, leucin a valin. Tyto výkonné fytochemikálie a aminokyseliny mají překvapující řadu léčebných účinků. Camu Camu má stahující, antioxidační, protizánětlivé, zvláčňující a výživné vlastnosti.

  • Posiluje imunitní systém
  • Vysoký obsah antioxidantů
  • Upravuje náladu – efektivní a bezpečné antidepresivum.
  • Podporuje optimální funkci nervového systému včetně očních a mozkových funkcí.
  • Snižuje záněty v těle.
  • Má antivirové vlastnosti.
  • Chrání proti onemocnění jater, včetně rakoviny jater.
  • Účinný proti všem formám viru herpes.

Více: www.rehabilitace.info/vyziva-a-jidlo/camu-camu-a-zdravi-doslova-vitaminova-bomba/

Tato látka obsahující přírodní síru je někdy nazývána "Faktor N" (důvodem je schopnost obnovy buněk k normálu) tvoří flexibilní vazby mezi aminokyselinami tvořícími proteiny. Buduje a udržuje pružné, propustné buněčné stěny lidských tkání s pomocí vitamínu C.

MSM poskytuje sulfurické vazby ve všech enzymech a aminokyselinách a je potřebný k účinnému zužitkování vitamínu B5, C, D, E, selenu, vápníku, manganu a koenzymu Q10.

MSM změkčuje tuhé oční membrány umožnující lepší výživu. Odplavuje odpadní látky (katarakta) a snižuje nitrooční tlak (glaukom), zlepšuje vidění, svalový tonus, rudé skvrny, poškozené krevní kapiláry (u lidí nosící kontaktní čočky) a odstraňuje sklivcové vločky.

MSM zkvalitňuje buněčné dýchání přenosem živin a kyslíku do nitra buněk a vyplavením odpadních látek vně buněk a zlepšením mikrocirkulace. MSM zmírňujě zánětlivé poškození svalů a znírňuje bolest u sportovních úrazů, bolestí zad, bursitid, arthritid, zánětů šlach a popálenin. Je účinný u léčby syndromu karpálního tunelu a dysplazie kyčelních kloubů.

MSM zmírňuje kožní problémy jakými jsou tuhá popraskaná kůže, vrásky a svědění. MSM omezuje tvorbu jizev.

MSM snižuje tvorbu cholesterolu, má pozitivní vliv na pružnost tepen, na křečové žíly včetně hemoroidů, snížuje nebezpečí mozkových a srdečních příhod. Výrazně snižuje dobu rekonvalescence po fyzické zátěži.

MSM zlepšuje imunitu, zmírňuje dýchací obtíže u alergiků, (někdy je používán jako nosní spray), je účinný u migrén, kvasinkových infekcí (Candida), alkoholismu a Alzheimrovy choroby.

MSM se váže na exogenní proteiny a neutralizuje účinky hmyzího jedu např. při píchnutí vosou, včelou, komárem, pavoukem apod. Zmírňuje alergii na léky např. na nesteroidní antirevmatika a antibiotika.

MSM pomáhá ve vylučování cizorodých látek z těla a obnovuje poškození tkání způsobené podáváním prednisonu. MSM snižuje potřebu insulinu u diabetiků. MSM je mírně diuretický a je užitečný při premenstruačním syndromu, návalech horka, křečích apod.

MSM předchází žaludečním obtížím, zabraňuje překyselení žaludku a vzniku žaludečních vředů. Je vhodný při zácpě a divertiklech. Uvolňuje a vyplavuje ze střeva a urogenitálníhoi traktu parazity, Giardie a Trichomonády.

Vedlejší účinky při podávání MSM jsou všeobecně považovány jako pozitivní. Nehty na nohou, rukou a vlasy rostou dvakrát rychleji. Lámavost nehtů a třepení vlasů se zmenšuje. Nadbytek MSM se vyloučí během 12-ti hodin z těla.

 

 www.lich.cz/product/msm-1000-mg-120-tbl-27/