MSM fibromyalgikům pomáhá

07.02.2019 14:44

MSM
Methylsulfonylmethan - MSM je organická sloučenina síry používaná v doplňcích stravy určených na potíže s klouby. Je bezpečnou, přírodní látkou bez vedlejších účinků. Vzniká v oceánu, kde mikroskopický plankton uvolňuje síru do mořské vody, odkud uniká do atmosféry. V plynném stavu reaguje s ozónem a ultrafialovým zářením a vytváří tak dimethylsulfát (DMSO) a DMSO2 známé jako MSM. MSM poté s deštěm dopadá na zem.https://en.wikipedia.org/wiki/Methylsulfonylmethane

Nízké hladiny MSM v těle způsobují únavu, deprese, citlivost na fyzickou i psychickou zátěž a hraje roli u degenerativních onemocnění, jako je osteoartritida a artritida.

V prvé řadě má protizánětlivé účinky, jelikož blokuje v těle tvorbu zánětlivých látek spojených s produkcí bolesti. Kvůli nimž je MSM doporučován při onemocněních kloubů (osteoartróza, revmatoidní artritida), alergiích, bolestech svalů, degenerativní artritidy, chronických bolesti zad a hlavy, fibromyalgie, tendinitidy a burzitidy, syndromu karpálního tunelu, dysfunkce čelistního kloubu, dysplazii kyčelních kloubů, posttraumatické bolesti. 
A také podporuje celistvost u kloubní chrupavky a některých dalších pojivových tkání. 
Může mít pozitivní vliv na imunitní systém a pravděpodobně zabraňuje tvorbě protilátek proti kolagenu a revmatoidního faktoru. Zlepšuje transport kyslíku v těle.

Mezi pacienty s fibromyalgickým syndromem je pro své účinky a nízkou cenu oblíbený.
Uvádějí, že jim:
Snižuje bolest, křeče, trávicí potíže i chronickou zácpu, dobu rekonvalescence po fyzické zátěži, reakce na pyl a potraviny.
Zlepšuje pohyblivost, zrak, ekzém a akné.
Posiluje vlasy a nehty, udržujte pokožku hladkou.
Dává více energie.
Odtraňuje sklivcové zákalky. https://fibromyalgik.webnode.cz/news/methylsulfonylmethan-msm/

Fibromyalgici užívají hodně potravinových doplňků a MSM poskytuje sulfurické vazby ve všech enzymech a aminokyselinách a je potřebný k účinnému zužitkování vitamínu B5, C, D, E, selenu, vápníku, manganu a koenzymu Q10. https://files.pohadkove-masaze.cz/200000328-5a8f75b899/MSM%20-%20Aloe%20popis%20od%20lékaře.pdf

Obnovuje poškození tkání způsobené podáváním prednisonu. Snižuje potřebu insulinu u diabetiků. Je mírně diuretický a je užitečný při premenstruačním syndromu, návalech horka apod. https://fibromyalgik.webnode.cz/news/methylsulfonylmethan-msm/

Dále může pomoci u těchto zdravotních potíží:https://www.slimming.cz/msm/

S věkem dochází k úbytku MSM v těle a běžná strava neposkytuje dostatek MSM, ať už z důvodu jejího složení či způsobu přípravy. Přirozeně se nachází v některých potravinách, jeho nejvyšší obsah byl zjištěn v kravském mléce, dále např. v kávě, rajčatech, čaji, mangoldu, pivu, kukuřici, vojtěšce atd. V těchto zdrojích je však přítomen jen ve velmi malém množství. 
https://www.slimming.cz/msm/

Je doporučováno různé dávkování dle toho zda jde o prevenci či terapeutický účinek (vyšší dávky) a každý si musí najít svou nejúčinnější dávku.
Obvyklá léčebná dávka MSM je 1000 - 6000 mg denně.
Zahajte léčbu pomocí následujícího úvodního protokolu: 500 mg MSM denně 3-4 dny. Pokud se neobjeví žádné potíže, zvyšte dávku o 500 mg každé 3-4 dny, dokud nedosáhnete terapeutické dávky 6000 mg. 
https://www.mismo.com.au/msm-providing-relief-for-fibromyalgia-patients/

Účinek na bolest a ztuhlost se zesiluje pokud MSM zároveň užíváte s vitamínem C, Camu Camu či se šťávou z citrónu.
https://fibromyalgik.webnode.cz/news/methylsulfonylmethan-msm/

U artrózy se doporučují dávky 500 mg 3x denně spolu s glukosaminem užívaným také v dávkách 500 mg 3x denně. https://www.slimming.cz/msm/

MSM mírně ředí krev a proto je vhodné vyvarovat se užívání s warfarinem nebo léky s obsahem kyseliny acetylsalicylové a s léky na potlačení zánětu, např. ibuprofenem nebo diklofenakem. O užívání se poraďte se svým lékařem či lékárníkem.

Nejlevněji vyjde ve formě prášku např.https://4fitness.cz/msm-1-kg-methylsulfonylmethan/

Pozor neplést si s nebezpečným Miracle Mineral Supplement - MMS! https://cs.wikipedia.org/wiki/Miracle_Mineral_Supplement