Typy na randění pro Fibromyalgiky

04.05.2016 20:39

Randění není lehké, i když jsme zdraví. Musíme vynaložit námahu na to, abychom poznali osobu toho druhého a zajistili, že vše bude klapat. Tomu druhému se postupně otevíráme a zjišťujeme, jestli se k sobě vážně hodíme a můžeme si důvěřovat. Vše je přirozeně ještě složitější pokud trpíme chronickým onemocnění-jakým je například fibromylagie. Následuje několik typů na randění s fibromyalgií.


Bud´te upřímní a sdílejte vaše problémy

Fibromylagie je něco, s čím se potýkáte každý den. Není možné se snažit to skrývat. Když se začnete vídat s někým novým, je nezbytné vztah postavit na důvěře a prezentovat se takové/í jaké/jací jste.

Nestavte vaši nemoc do popředí

Současně však nedopust´te, aby se vše točilo jen kolem vaší nemoci. Snažte se uchovat si v paměti osobu, kterou jste byl/a, než vás nemoc zasáhla. Někde hluboko uvnitř jste stále stejnou osobou. Ačkoliv vás vaše nemoc limituje, nemůže nic změnit na tom, že jste legrační a zajímavou osobou. Zabraňte tomu, aby vaše nemoc zastínila vaše nejlepší vlastnosti.

Vysvětlete vaší polovičce, že vaše náladovost s ní/ním nesouvísí

Mnoho lidí s fibromyalgií se snaží schovat své symptomy. Vysvětlete svému partnerovi, že můžete mít špatnou náladu a být podráždění, když vás něco bolí. Je nutné, aby věděli, že to nesouvisí s nimi a nejste naštvaní/naštvané na ně.

Vybírejte si výlety, které nespustí vaše symptomy

Většina lidí má tendenci si vybírat dobrodružnější výlety, aby to nepůsobilo tak, že jsou nemocní. Je důležité respektovat vaše symptomy a vaše tělo a nepřetěžovat se. Pokud víte, že nějaká aktivita nebo zátěž vám přitíží, sdílejte tuto informaci s vaším partnerem. Vyvarujte se extrémním sportům a nočním bláznivým akcím. Váš partner by měl mít pochopení pro to, že se musí brát v potaz vaše nemoc při plánování společných aktivit.

Nechte je, aby vám pomohli

Pokud vám váš partner nabídne, že vás namasíruje nebo vám pomůže z oblečení, nechte ho to udělat. Lidé mají dobrý pocit, pokud mohou pomoci někomu, na kom jim záleží.

www.fibromyalgiatreating.com/tips-for-dating-with-fibromyalgia/?utm_source=facebook&utm_medium=social