Termoterapie

01.08.2019 04:07

 

Jedná se o léčbu teplem či chladem nebo střídáním teplot. Obvykle se s těmito procedurami setkáváme v lázních či na rehabilitacích, ale některé z nich si můžeme zakoupit i domů a pokud nám zdravotní stav dovolí díky ním snižovat bolesti a ztuhlosti svalů i kloubů.   https://www.facebook.com/fibromyalgik/posts/918823458452878  https://healthiculture.com/fibromyalgia-stiff-hands/

Lidé s fibromyalgickým syndromem dávají přednost terapii za pomocí tepla. To rozšiřuje cévy, tělo prokrvuje a celkově uvolňuje. Termoterapie také zrychluje metabolismus, pomáhá s bolestmi břicha, křečemi, zlepšuje imunitu aj. 

U fibromyalgiků jsou oblíbené pro domácí použití elektrické dečky, vířivky, infrasauny, nahřívací polštářky, solux, horské slunce či parafín.
https://fibromyalgik.webnode.cz/news/waon-terapie/
https://fibromyalgik.webnode.cz/news/vodolecba-hydroterapie/
https://fibromyalgik.webnode.cz/…/kvalitni-vybaveni-luzka-…/

 

Parafínové zábaly je levný, jednoduchý a účinný způsob jak si ulevit od zdravotních potíží či pomocí jich zjemnit a napnout pokožku, léčit celulitidu, zpevnit a vyživit nehty, odstranit popraskané paty apod.


Parafín je označení pro speciální vosk, který se získává při destilaci ropy. Dokáže zadržet po dlouhou dobu teplo a prohřát např. ruce, klouby, záda.
Pokud nechcete nebo nezvládnete docházet na aplikace můžete si zakoupit parafín domů. Prodává se v lékárnách, drogériích či na eshopech čistý nebo doplněný o vitamíny a aromatické oleje https://pece-o-ruce-a-nehty.heureka.cz/f:q:paraf%C3%ADn/.

Vosk se rozehřeje buď ve vodní lázni či speciální vaničce https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=parafinova+vanicka&m=f na 55 - 60 °C (nevařte!), do parafínu se jednorázově přidává 5 -10% parafínového oleje, který zabrání vytrhávání chloupků z pokožky při snímání obkladů po skončení procedury. Po vyzkoušení teploty aplikujte na kůži buď opakovaným ponořováním části těla do rozehřátého parafínu, nebo potíráním těla štětcem dokud se nevytvoří tloušťka cca 1cm či přiložením namočeného např. perlanu. Místo s parafínem můžete zabalit do igelitu a zakrýt ručníkem. Nechá se působit po 20 minut, pak se odstraní a nahřátá část těla se ještě zabalí do teplé deky na přibližně půl hodiny. Parafín lze použít opakovaně.

Tato léčba není vhodná v těhotenství, při horečkách, poškození či onemocnění kůže a při přecitlivělosti na teplo. Léčbu vždy konzultujte s lékařem.