13 věcí blokujících příchod štěstí do našeho života

02.03.2020 15:25

1. Zbavte se potřeby vždycky dokazovat svoji pravdu.

Je mezi námi mnoho takových, kteří dokonce ani pod hrozbou ztráty krásného vztahu, i když působí bolest a vyvolávají stres nedokážou ustoupit a přijmout jiný názor. Nestojí to za to.

2. Přestaňte všechno ustavičně kontrolovat.
Zřekněte se potřeby neustálé kontroly všeho, co se kolem vás děje: situací, událostí, lidí apod. Ať jsou to příbuzní, blízcí přátelé, kolegové nebo neznámí lidé na ulici, dovolte jim být takoví, jací jsou.

3. Neházejte na nikoho vinu.
Neklaďte druhým za vinu něco, co máte nebo nemáte, za to, co cítíte nebo necítíte. Přestaňte plýtvat energií a přijměte plnou odpovědnost za vlastní život.

4. Zanechte negativních rozmluv se sebou samým.
Jak mnoho lidí si škodí prostě jen tím, že dovolují negativním myšlenkám řídit svůj vlastní život! Nedůvěřujte tak úplně všemu, co vám říká váš logický, uvážlivý rozum. Jste lepší a schopnější, než se domníváte.

5. Přestaňte si stěžovat.
Zbavte se neustálé potřeby stěžovat si na spoustu věcí: na lidi, situace, události, které vás činí nešťastnými, smutnými a ochablými. Nikdo vás nemůže udělat nešťastnými, žádná situace vás nemůže rozhořčit. Není to situace, která ve vás vyvolává ty či ony pocity.

6. Zřekněte se kritiky.
Zanechte kritiky lidí, kteří jsou jiní než vy, a událostí, které nenaplňují vaše očekávání. Každý je jiný..

7. Nechtějte na druhé udělat dojem.
Přestaňte se přetvařovat a být někým, kým ve skutečnosti nejste. Sejměte masku, přijměte a zamilujte si své skutečné Já.

8. Nebraňte se změnám.
Změny jsou zcela normální, jsou nezbytné, aby se člověk pohnul z bodu A do bodu B. Pomáhají měnit náš vlastní život i život lidí kolem nás k lepšímu.

9. Nechte cejchování.
Skoncujte s cejchováním lidí či událostí, o kterých nic nevíte nebo jim prostě nerozumíte. Raději se postupně otevírejte poznávání nového.

10. Opusťte minulost.
Ano, je to těžké. Zvláště když minulost je pěknější než přítomnost a z budoucnosti máme jisté obavy. Avšak nezbývá vám nic jiného než přijmout fakt, že přítomnost je to jediné, co máte.

11. Zbavte se strachů.
Strach je pouhou iluzí, ve skutečnosti neexistuje – to vy jste ho stvořili. Všechno je ve vaší hlavě. Změňte své vnitřní vztahy a ty vnější se samy usadí na správná místa.

12. Přestaňte se vymlouvat.
Odhalte výmluvy a pošlete je do penze. Nejčastěji omezujeme sami sebe právě záplavou výmluv.

13. Nepodřizujte svůj život očekávání jiných lidí.
Příliš mnoho lidí žije životem, který jim nenáleží. Prožívají ho v souladu s tím, co pro ně jiní pokládají za nejlepší – dělají to, co od nich očekávají rodiče, přátelé, učitelé, vláda a společnost. Ignorují svůj vlastní vnitřní hlas, vnitřní naléhání. Jsou natolik zaměstnáni realizací očekávání jiných lidí, že nad svým životem ztrácejí kontrolu. Zapomínají, co jim skutečně přináší štěstí, co sami ve skutečnosti chtějí… a konec konců zapomínají sami na sebe. https://www.pronaladu.cz/13-veci-blokujicich-prichod-stest…/