Fibromyalgie a problémy s vlasy

04.05.2014 12:28

Fibromyalgie může ovlivnit vše včetně našich vlasů.

Jedním ze symptomů fibromyalgie je ztrácení vlasů. Dobrá zpráva je, že se jedná jen o dočasné období a následně vlasy opetovně dorostou a zhoustnou. Bohužel pravděpodobně neexistují prostředky a praktiky, kterými by se dalo tomuto problému předejít.

Spousta pacientů s fibromyalgií informuje o tom, že zaznamenává ztrátu vlasů především v období velkého psychického vypětí a stresu. Rovněž je pro nás nesnadné uchovat si hladký účes kvůli neustále dorůstajícím vlasům, které jsou přirozeně kratší než zbytek vlasů.

 

Fibromyalgie a bolest vlasové pokožky

Na bolest vlasové pokožky si stěžuje jen zanedbatelný počet fibromyalgiků. Někteří však trápí velké pálení pokožky v této části těla a je pro ně utrpení si vlasy česat nebo mýt. Není však zcela jisté, že je pálení pokožky jedním ze symptomů fibromyalgie a za tím účelem je třeba se o tomto problému pobavit s vaším lékařem.

 

Úprava vlasů

Něktěří pacienti pociťují bolesti ve spojitosti s délkou a hustotou jejich vlasů, proto se následně rozhodnou pro zkrácení vlasů, což s sebou nesu částečnou úlevu od bolesti. Někteří nesnesou mít vlasy v culíku nebo používání pinetek, sponek a skřipců.

Každodenní úprava vlasů se může stát velice vysilujícím aktem, při níž fibromyalgici pociťují bolest především v oblasti šíje, ramen a paží.

 

(pozn.překl.: Vlasy jsou jednou z částí našeho těla odkud odcházejí škodliviny. Z toho důvodu je vhodné vlasy nezatěžovat barvením, fénovaním a užíváním produktů, které vlasy oslabují. Jak se říká--"Oko do duše okno"-to samé se dá říci o vlasech-jsou jakýmsi oknem do útrob našeho těla-vlasy bez lesku svědčí o tom, že je pravděpodobně něco v nepořádku--na vině může být opět strava--vyvážená strava sestávající se z libových bílkovin, ovoce, zeleniny a ořechů se může velice pozitivně podepsat na vzhledu našich vlasů.)

chronicfatigue.about.com/od/copingwithfmscfs/a/Hair-Loss-And-Other-Hair-Problems-In-Fibromyalgia.htm

S vlasy mám opravdu velké problémy po celou dobu co mám FM, padají mi po hrstích, nedají se rozčesat. Prodělala jsem i vlasovou biopsii a lékaři nevědí co s tím. Bolí česání, gumičky, sponky, čelenka nepřichází v úvahu. Bolestivé je i zvedání rukou při česání a mytí.

Pokožka hlavy mě bolí..

Jednoznačně nemohu používat fén, žehličku na vlasy atd., prostě jen vlasy umýt a nechat volně uschnout.. žádná extra úprava..pokožka pálí, svědí, bolí..vlasy ubyly, ztenčily se..

Padají mi vlasy, někdy bolí i dotek.

 

Minerály si naše tělo bere první z vlasů . Pokud má tělo jich nedostatek, kvalita vlasů se zhorší i jejich vzhled. Proto si dopřejte dostatek železa, jódu, zinku a křemíku. Dále nezapomeňte na dostatek A a E. V jídelníčku nesmí chybět červené maso, vnitřnosti, vejce, drůbež, ryby, mrkev , česnek, jablka a horozny.  V případě, že vaše strava vlasům neprospívá můžete doplnit např.

https://www.walmark.eu/cz/stranky/aktualni_nabidka_produktu.aspx?nl_product_id=905&name=Viaderm-Complete

 

 
English (auto-detected) » Hungarian
 
 
English (auto-detected) » Hungarian