Když se nezměníte, nic se nezmění

01.10.2020 20:45

Přestože vás dosavadní život dostal do zdravotního stavu ve kterém se nacházíte, někteří nechtějí ve svém životě změny – chtějí žít jako dosud a nechtějí se nemocí nechat omezovat.

Pokud máte fibromyalgický syndrom jak dlouho to vydržíte než nastane úplný kolaps? Měsíc, týden, den? A co bude následovat mimo fyzických potíží? Obvykle psychické zhroucení po přiznání si faktu, že beze změn to nepůjde. Více zdravotních potíží, větší problémy se svým okolím, více léků, delší doba ke zlepšení. Co je tedy Váš cíl zlepšení nebo zhoršení?

Když se nezměníte, nic se nezmění
Pro zvládání pestré škály symptomů fibromyalgie a přidružených diagnóz je nutné provést ve svém životě postupně mnoho změn, zavést každodenní rutinu. Nahradit staré způsoby obvyklého chování novými, které se postupem času stanou zvykem. Stanovit si osobní pravidla ke zvládání běžných úkonů. Vaším cílem je, aby každý den byl jako druhý což se může zprvu zdát jako nuda, přínos poznáte až časem. Transformace na disciplinovanější osobu je dlouhodobý proces. Tomuto tématu se dlouhodobě věnuje web Fibromyalgik, na jeho stránkách lze nalézt mnoho užitečných rad jak předcházet a zvládat symptomy, každodenní situace, jak zavést do vašeho života nezbytnou rutinu. Jednotlivé strategie jsou zveřejňovány i na facebooku Fibromyalgik https://www.facebook.com/fibromyalgik/.

Než začnete zavádět ve svém životě změny doporučuje se plně si projít všemi fázemi smutku. Tento proces nám dovoluje naučit se přemýšlet a jednat v nastalé situaci. 

Více zde: https://fibromyalgik.webnode.cz/…/jak-se-vyporadat-s-diagn…/

Článek má pouze informativní charakter, nenahrazuje lékařskou péči. Léčbu vždy konzultujte s lékařem.

Sdílením článků zvyšujete povědomí nejen o FM.