Masážní pomůcky pro každodenní úlevu od bolesti

01.08.2020 17:23

Mnoho studií potvrzuje, že většina druhů masážní terapie ulevuje od bolesti, ztuhlostí a trvale zlepšuje kvalitu života pacientů s fibromyalgií. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25457196/

Důležitý je výběr správného druhu masáže a ten, kdo masáž provádí by měl být znalý fibromyalgie. Bohužel převážná část fibromyalgiků nezvládne na masáže pravidelně docházet nebo si je z finančních důvodů nemůže dovolit. Naštěstí dnes trh nabízí různorodé masážní pomůcky, které nám dopřejí užívat si každodenní masáže celého těla, zad či nohou v pohodlí domova. Co si tedy pokud ještě nemáte pořídit? Prakticky vše co uleví od myofasciálních bolestí. Nejlevnější a mezi pacienty oblíbené jsou molitanové míčky a ježci – míčky s hroty. U některých produktů je přímo napsáno, že je to určeno na trigger point therapy. Díky tomu, že masáž fascií je teď mezi sportovci hitem firmy se doslova předhání kdo vyrobí bizarnější předmět. Jsou to různé válce, dvojmíčky, tyče, háky atd. Některé dokonce vibrují. Vibrační terapie je dalším druhem doporučené léčby FM. https://www.news-medical.net/…/Fibromyalgia-and-Vibration-T… Provádí se za pomoci vibračních plošin nebo ručních masážních přístrojů, podložek, křesel. Navodí pocit příjemné relaxace, uleví od bolesti, uvolní napjaté svaly a působí proti únavě. Jestliže se podíváte na sortiment firem jako je například Baurer, Medisana, Sanitas zjistíte, že rozhodně je z čeho vybírat. Některé výrobky nabízejí mimo jemných či silnějších vibrací infračervené světlo, poklepovou či hloubkovou masáž, několik nástavců pro tělo i obličej, voděodolnost. Zvláště mezi sportovci jsou populární pistole pro perkusní terapii. Tento typ masáže spočívá ve vysílání impulzů tlaku do svalové tkáně během oscilace masážní hlavice (má napodobit lehké údery rukou či zápěstí na cílový sval) pomocí vyměnitelných nástavců, které jsou určené pro určitou část těla.

Před nákupem by si každý měl výrobek vyzkoušet zda jeho účinek pro něj nebude bolestivý a zda jej udrží v ruce. Některé jsou větších rozměrů a váhy. Těžko si lze představit, že máte zvednutou ruku nad hlavou a v ní držíte kilovou masážní hlavici či pistoli, abyste si namasírovali bolavá záda. Dále předměty u kterých je nutné vyvinout tlak dlaní, naší extra bolavou dlaní a bolavými pažemi. V případě, že nemáte ve vaší blízkosti ochotnou osobu, která vás bude pomocí těchto přístrojů zbavovat bolesti pak raději volte jen to na co si lehnete, sednete či nalehnete (pod bolavé místo vložíte vibrující předmět).

5 masážních pomůcek, které by každý z nás měl mít doma
https://www.rehabilitace.info/…/5-masaznich-pomucek-ktere-…/

Článek má pouze informativní charakter, nenahrazuje lékařskou péči. Léčbu vždy konzultujte s lékařem.

Sdílením článků zvyšujete povědomí nejen o FM.