Vnitřní síla

02.08.2020 13:18

Každý z nás se musí potýkat s překážkami, které nám klade do cesty život a je jen na každém z nás, jak se k těmto výzvám postaví. Abychom předešli tomu, že náš život bude řídit někdo jiný, ať už člověk nebo například náhoda, měli bychom si v sobě vybudovat určitou vnitřní sílu, víru v sebe.
Onemocnět fibromyalgii je něco co důkladně otestuje odolnost každého člověka jelikož se neustále musí potýkat s minimálním povědomím o FM mezi odbornou veřejností a nepochopením okolí. I když odborná i laická literatura se hemží nejnovějšími informacemi o fibromyalgickém syndromu lékaři vás zesměšňují označením hypochondr a povaleč... To vyžaduje neskutečné úsilí prokazovat vnitřní sílu, být odolní, nesložit se a opakovaně zvládat stresové situace.

Všichni si přejeme být silní, sebejistí, nenechat sebou manipulovat a zametat. Ale pak se možná stane něco co nás rozhodí a my rezignujeme. Ztratíme vnitřní sílu anebo si myslíme, že jsme si ji vlastně ani neměli. Ale to není pravda vnitřní sílu máme v sobě všichni. Teď se třeba cítíte slabí, utápíte se ve své úzkosti, avšak vzpomeňte si na situace, kdy jste byli silní. Možná jste jen příliš zaneprázdněni přemýšlením o tom, čeho se obáváte, strachujete se co by se mohlo stát, co by se mohlo pokazit. Kolikrát se stačí podívat na celou situaci z jiného úhlu či to probrat s někým jiným, abyste se přestali dokola točit v bludném kruhu neschopni cokoliv změnit. Nelze přeci dělat věci stále stejně a očekávat jiný výsledek.

21 charakteristik, které dokazují, že jste psychicky silný člověk. Určitě něco z toho na vás sedí. Čím je toho více, tím lépe. A na zbytku se dá zapracovat.

Umíš udržet emoce a rozum v rovnováze
Není to o tom, zda lépe ovládáte vaše emoce nebo rozum. Ale o tom, udržet mezi nimi rovnováhu. Když se o něčem rozhoduješ, měly by být tyto dvě hodnoty vyvážené a ani jedna nepřevažovat. Pokud jsi psychicky silný člověk, máš v harmonii jak emoce, tak rozum (logiku).

Jsi produktivní
Člověk může mít tisíce výmluv, proč se mu něco nepovedlo, nebo proč nedostal tu práci. Ale jen psychicky silný člověk se soustředí na to, proč selhal a jak se z toho poučit. Nemá výmluvy, ale chce být lepší.Zkrátka nemrhají časem a stále se chtějí učit něco nového.

Dobře se adaptuješ na změny
Život se mění a s tím přichází i adaptování se na změny. Spoustu lidí si nemůže na změnu zvyknout a chce zpátky to, co měl dříve. Silný člověk ale dělá vše pro to, aby si rychle zvykl.

Čelíš svému strachu
Každý máme nějaký strach. Většina lidí se mu ale snaží vyhnout a schovává se před ním. To je ale špatně, takhle se strachu nikdy nezbavíte. Důležité je, se strachu postavit a bojovat s ním. Psychicky silný člověk se neschovává a naopak, svůj strach vyhledává, aby se ho zbavil co nejrychleji.

Učíš se ze svých chyb
Silní lidé se za svoje chyby nestydí, ba naopak. Berou si z nich ponaučení a chtějí být lepšími. Chybovat je totiž lidské, není za co se stydět.

Našel jsi rovnováhu mezi tím, kdo jsi a mezi tím, kým chceš být
Pokud jsi psychicky silný člověk, přijmeš skutečnost, jaký teď jsi. Ale nikdy na sobě nepřestaneš pracovat a neustále se snažíš se zlepšovat.

Slavíš úspěch druhých lidí
Být duševně silný znamená, že víš, jak spolupracovat s lidmi. K tomu patří i fakt, že nežárlíš na úspěchy lidí v okolí, ale přeješ jim je. Slavíš je s nimi a užíváte si úspěch společně.

To, jak žiješ a rozhoduješ se, odpovídá hodnotám, které uznáváš
Jestli žiješ podle svých hodnot a máš srovnané priority, mnohem lépe se ti v životě bude rozhodovat. Tato schopnost patří těm psychicky silným.

Staráš se o to, jak zlepšit svoje dovednosti spíš, než je ukazovat
Existuje hodně lidí, kteří se něco naučí jen proto, aby to poté mohli ukazovat a chlubit se. Psychicky silný člověk se něco naučí pro sebe, ne proto, aby mohl danou dovednost ukazovat ostatním.

Žiješ skutečný život
Silní lidé jsou k sobě upřímní a jejich činy odpovídají tomu, co říkají.

Oceňuješ to, kdo jsi, ne to, co jsi dokázal
Mentálně silní lidé dávají skutečnou hodnotu tomu, kdo jsou a ne tomu, co mají. Nezáleží jim na výhře či prohře.

Jsi zodpovědný za své činy
Pokud uděláš chybu, přiznáš to. Hlavní je, se z chyb poučit a být lepším člověkem.

Rozdíly vidíš jako výhodu
Každá překážka a každý problém, kterým čelíš, je jen další příležitostí k růstu. Odlišnost je výhoda!

Buď vděčný
Psychicky silný člověk nechce víc. Naopak ví, že má hodně a je za to vděčný. Ví, že by to vše mít nemusel a tak za to děkuje každý den.

Jsi realistický optimista
Jsi optimista. Doufáš v to nejlepší, když se potýkáš s překážkami, ale zároveň stojíš nohama na zemi.

Pracuješ na svých slabých stránkách
Lidé se za své slabé stránky stydí a snaží se je skrývat. Silní lidé je dávají klidně najevo, pracují na nich a zlepšují je.

Jsi připraven řešit problémy
Můžeš si neustále stěžovat na věci nebo můžeš začít problémy řešit, jako to dělají silní lidé.

Jsi stále připraven učit se nové věci
Nový den, nová osoba nebo nová zkušenost je jen další příležitostí, jak se něco naučit. Psychicky silný člověk je neustále připraven se učit.
https://happymag.cz/…/pokud-mate-vlastnosti-psychicky-siln…/
https://fibromyalgik.webnode.cz/n…/stante-se-dusevne-silnym/

happymag.cz/lepsi-zivot/pokud-mate-vlastnosti-psychicky-silny-clovek/

 

Sdílením článků zvyšujete povědomí nejen o FM.