Vyhřívaná deka

02.02.2020 01:19


Nepřítelem fibromyalgika je chlad, který spouští celou kaskádu zdravotních potíží. Nepostradatelným předmětem co by vám doma neměl chybět je vyhřívaná deka, podložka, bota, potah autosedačky apod. Výrobků je na trhu celá řada a je jen na vás zda dáte přednost prohřátí celého těla či jen jednotlivých partií. Zda si natáhnete pod prostěradlo podložku (pozor spirála tlačí a nevyužijete pak měkkost paměťové pěny) nebo se přikryjete měkkou vyhřívanou dekou i když je obvykle mnohem dražší než podložka. Výrobky mají různé funkce jako je např. možnost praní, nastavení stupně teploty, časovač s nastavením automatického vypnutí, bezpečnostní pojistku. Jsou vyrobené s příjemných, ale i ,,kousavých´´ materiálů - lepší je před nákupem výrobek osahat 

Náš organismus nedokáže regulovat tělesné teplo, tak jako u ostatních lidí - nejedná se o nějaký rozmar, přecitlivělost, choulostivost či slabost.

Někteří fibromyalgici zahřívací výrobky využívají celoročně - teplo nám ulevuje nejen od bolesti a ztuhlostí, ale pomáhá i se spánkem, prokrvením a uvolněním. Díky těmto výrobkům nemusí užívat pacienti léky nebo alespoň snížit jejich dávky. Např. v případě ranních ztuhlostí.

Vyhřívané výrobky pomáhají i při revmatických bolestech, degenerativní osteoartitidě, bolestech kloubů a zad, při nachlazení. Všude tam, kde teplo léčí https://fibromyalgik.webnode.cz/news/elektricke-decky/.

Článek má pouze informativní charakter, nenahrazuje lékařskou péči. Léčbu vždy konzultujte s lékařem.